Esteu aquí

Tres noves parelles lingüístiques a l’Aleixar

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
14/03/2019 - CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntaris i aprenents són familiars d’alumnes de l’Escola Teresa Salvat Llauradó

Aquesta setmana s'han presentat a l’escola Teresa Salvat Llauradó de l’Aleixar tres noves parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) que, a partir ara, compartiran una hora a la setmana durant deu setmanes de conversa en català. Amb aquestes ja són vint les que s’han constituït al municipi des del 2016.

L’escola Teresa Salvat Llauradó s’implica activament en la difusió del Voluntariat per la llengua i en l’organització i el seguiment de les parelles lingüístiques ja que considera el programa un mitjà d’integració de les famílies nouvingudes i un element de cohesió per al poble. Durant les trobades voluntaris i aprenents conversen en català i, si ho volen, poden utilitzar els espais que els cedeix la direcció del centre per reunir-se aprofitant que els nens són a classe.

La dinamitzadora del programa al CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, Rut Ortiz, es va reunir dimarts amb els participants i membres de la comunitat educativa i els va lliurar el material d’aquesta edició. També els va explicar algunes de les activitats que el CNL de l'Àrea de Reus ha organitzat per a les parelles lingüístiques per aquest trimestre, com ara l’assistència gratuïta a un concert de música clàssica al Teatre Fortuny de Reus.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 s’han format més de 130.000 parelles.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

 

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!