Esteu aquí

L'alcaldessa de Pallejà inaugura la 15a. edició del Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
13/03/2019 - Pallejà

Dijous 7 de març ha començat la 15a. edició del Voluntariat per la llengua a Pallejà amb 28 parelles lingüístiques

 

L'alcaldessa de Pallejà, Ascensión Ratia, el regidor de Cultura i Medi Ambient, Jordi Carbonell, i el director del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Marc Piera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han inaugurat la 15a. edició del Voluntariat per la llengua en aquesta població del Baix Llobregat el dijous 7 de març al Castell de Pallejà.

L'acte ha comptat també amb la participació del dinamitzador de l'associació Comerç Pallejà, Àlex Ávila, i dels tècnics de Normalització Lingüística Mireia Adell i Jordi Boladeras.

En els respectius parlaments, s'ha fet palès que el Voluntariat per la llengua no és tan sols una manera de poder practicar el català, sinó que aquest programa promou el respecte per la multiculturalitat i el plurilingüisme, i que contribueix decididament a la cohesió social.

El vestíbul de fusta del Castell de Pallejà s'ha fet petit en acollir els voluntaris i aprenents que, a partir d'ara, es trobaran una hora a la setmana per parlar en català. De les 28 parelles lingüístiques constituïdes n'hi ha que renoven i continuen el seu compromís, i n'hi ha de noves.

Durant l'acte, els voluntaris i els aprenents d'altres edicions han pogut exposar la seva experiència enriquidora. Cal destacar també que ja són més de 30 els establiments comercials de Pallejà que s'han adherit al programa del Voluntariat per la llengua. Aquesta adhesió es tradueix en la voluntat d'ajudar a parlar en català els clients que l'estan aprenent. I és fàcil d'identificar els establiments adherits perquè mostren l'adhesiu de la campanya. En aquest sentit, cal agrair la participació tant de Comerç Pallejà com del Mercat Municipal de Pallejà i de l'Ajuntament.

Finalment, l'alcaldessa Ratia ha tancat l'acte destacant el conjunt de valors i de beneficis personals que s'obtenen mitjançant el voluntariat, en general, i el voluntariat per la llengua, en particular.

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!