Esteu aquí

Aprenents de Reus participen en el Dia Internacional de la Llengua Materna

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
28/02/2019 - CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura

Dimarts passat prop de seixanta persones van assistir a l'acte de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna del Camp de Tarragona en què van participar dos aprenents de Voluntariat per la llengua de Reus, la Silvia i l'Axil, que van llegir embarbussaments en les seves llengües maternes, el romanès i l'amazic.

L'amazic, l'àrab del Marroc, el castellà, el francès, l'italià, el romanès i el vènet són les llengües en què els aprenents de català del Camp de Tarragona van dir embarbussaments amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a la seu del Departament de Cultura de la Generalitat. I també es va poder gaudir de la sonoritat de l'euskera, l'ucraïnès i l'alemany, gràcies al popurri preparat especialment per a l'ocasió que va interpretar la coral Canta amb el cor del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, en què també partipen voluntaris i apenents del Voluntariat per la llengua. Jugar amb la llengua i cantar, dues maneres de gaudir de la llengua i d'aprendre'n.

Prèviament, es van reunir els màxims representants de les entitats que formen el Ple pel Català al Camp de Tarragona, juntament amb el personal tècnic corresponent, per escoltar el balanç de l'any 2018 que va fer el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, Sr. Jordi Agràs, que va destacar el valor de la col·laboració entre tantes institucions, com a clau per dur a terme un treball rigorós i al màxim d'eficaç.

Al seu torn, la directora general de Política Lingüística, Sra. Ester Franquesa, va parlar sobre la promoció de l'ús lingüístic a Tarragona, fent especial esment dels esforços fets als últims anys per millorar la presència del català al món del comerç i posant com a exemple de cooperació el marc de treball del Ple. En la cloenda de l'acte, va destacar el valor de totes les llengües i la importància d'aprendre la catalana per garantir la igualtat entre les persones, alhora que va valorar l'esforç dels aprenents perquè, va dir, "aprendre una llengua és difícil".

Aquesta celebració és possible gràcies a la participació activa dels centres de normalització lingüística de Tarragona i Reus, del Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona. I vol contribuir a fer un reconeixement a totes les llengües del món, però especialment a les que conviuen amb la nostra.

 

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!