Esteu aquí

Esparreguera inaugura la setzena edició del Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
20/02/2019 - OC d’Esparreguera

Amb aquesta 16a. edició, que compta amb 71 participants, s’arriba als 1.250 voluntaris i aprenents esparreguerins

 

El dimecres 13 de febrer, el director del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller (CNL), del Consorci per a la Normalització Lingüística, Marc Piera, ha inaugurat la setzena edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a la població, que compta amb 71 participants, en un acte que s’ha dut a terme a la sala d’actes de l’edifici municipal de Can Pasqual.

L’acte ha començat presentant les parelles lingüístiques, una a una, amb una activitat de descoberta de les principals festes i tradicions locals a partir d’uns plafons temàtics que han hagut de situar en el calendari. Ha estat una bona manera de provocar el diàleg entre els membres de la parella i parlar sobre la cultura catalana.

Mariona Masferrer, regidora de Política Lingüística, s’ha disculpat per la seva absència, ja que tenia altres compromisos polítics que li han impedit d’assistir a aquest acte de presentació, un acte que ella ha presidit cada any d’aquest mandat. Marc Piera ha llegit un text que la regidora ha fet arribar per a adreçar uns mots d’agraïment i d’ànim als participants d’aquesta edició del VxL, en què ha destacat que “conèixer la llengua és una bona manera de conèixer millor la gent del país”. També ha volgut agrair la tasca de la responsable de l’Oficina de Català (OC) d’Esparreguera, Maria Romero, i de la tècnica de Normalització Lingüística Lourdes Marín, que ha dinamitzat el programa dins les aules.

El director del CNL Ca n’Ametller, Marc Piera, s’ha adreçat per separat als voluntaris i als aprenents. Als primers, els ha agraït la seva generositat i els ha demanat que converteixin el Voluntariat en una manera de canviar els seus hàbits lingüístics: perquè davant d’una persona que els parli en una altra llengua no abandonin el català automàticament. Als segons, els aprenents, els ha animat perquè el voluntariat sigui la palanca definitiva cap a l’adquisició del català com una llengua més de la seva vida, que realment la incorporin en la seva identitat i se la facin seva.

A l’acte, que ha comptat també amb les tècniques del CNL Ca n’Ametller, Mireia Adell i Meritxell Castellví, hi ha intervingut també la responsable de l’OC d’Esparreguera, Maria Romero, que ha donat totes les dades i indicacions sobre aquesta 16a. edició. A més, ha volgut destacar el paper de compromís públic que tenen els més de 170 comerços adherits al VxL a Esparreguera en la normalització de l’ús social del català en l’àmbit comercial. En aquest sentit, ha animat voluntaris i aprenents a parlar en la nostra llengua en aquest teixit econòmic compromès amb el català i els ha encoratjat perquè, al llarg de les 10 trobades, cada parella lingüística visiti alguns d’aquests comerços i s’hi identifiqui com a participant d’aquest programa.

El VxL és un programa del Govern de la Generalitat de Catalunya que al llarg dels 16 anys de vida a la vila sempre ha tingut el suport incondicional de l’Alcaldia i de la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament d’Esparreguera.

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!