Esteu aquí

84 comerços i serveis aposten per l’ús social del català a Castellbisbal

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
20/02/2019 - Castellbisbal

Des de l’octubre, s’incrementa en un 20% el nombre de negocis que s’afegeixen al Voluntariat per la Llengua com a establiments comercials col·laboradors

Un total de 14 establiments s’han afegit, durant aquest mes de gener, al grup d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL), després que  l’Oficina de Català (OC) de Castellbisbal, del Consorci per a la Normalització Lingüística, els hagi ofert la possibilitat de ser un punt on es pot practicar el català.

Com a resultat de la campanya de dinamització de la llengua que es va fer per Sant Jordi l’any 2017, l’OC va oferir a les botigues participants la possibilitat de ser punts de pràctica del català on els estudiants i els aprenents del VxL poguessin ser atesos en la nostra llengua. Com a resultat de les gestions fetes llavors, s’hi van adherir 50 botigues i serveis. Al mes d’octubre de 2017, després de les visites pertinents, se n’hi van afegir 20 més, per la qual cosa es va arribar a la xifra rodona de 70 participants. Els 14 afegits d’aquest mes de gener de 2019, doncs, consoliden l’expansió del programa a Castellbisbal. Aquest actuació s’emmarca en un dels punts estratègics de les noves línies d’actuació encetades a Ca n’Ametller com a conseqüència del canvi en la Direcció del Centre: es tracta del programa Català i Empresa 2018-2019.

El Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, que engloba 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord més Castellbisbal (Vallès Occidental), compta amb una xarxa de més de 700 establiments comercials que s’han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l’any 2007, amb la finalitat de garantir un espai d’ús quotidià de la llengua catalana a totes les persones que l’estan aprenent o que el volen practicar.

A tot Catalunya, n’hi ha més de 3.000, que es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.   

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!