Esteu aquí

Quan el català és un repte

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
11/02/2019 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Quan el català és un repte

Analía Invernizzi, contacontes, alumna dels cursos de català i participant al Voluntariat per la llengua, va conduir el taller "Fem contes o fem titelles?", a la Biblioteca Torras i Bages, de Vilafranca del Penedès.

El taller es va fer el 31 de gener passat i anava dirigit a avis, pares i mares, però els principals protagonistes van ser una quinzena de nens i nenes, entre 5 i 8 anys. L'activitat tenia la intenció de crear un espai creatiu al voltant dels contes i els titelles. El taller va tenir tres parts. A la primera, la conductora del taller, l'Analía, va explicar un conte tradicional de Bulgària, recollit recentment per Albena Ivanovitch. A continuació, nens i nenes van crear diferents personatges amb l'ajuda dels seus acompanyants. I per tancar el cercle, darrere d'un teatret, els infants van ser els protagonistes i van donar vida als personatges que havien creat explicant històries inventades per ells mateixos.

L'experiència va ser del tot positiva i satisfactòria i el repte que representava per a l'Analía Invernizzi es va superar.

Alumna i aprenenta

L'Analía, va arribar a Catalunya fa gairebé dos anys. Venia d'Itàlia. Per a ella aprendre la llengua era una necessitat vital per poder comunicar-se amb les persones del seu nou país. La seva inquietud per arrelar-se al territori la va portar a anar de seguida al Servei de Català per començar a entendre i parlar la nova llengua. Quan el domini del català va ser suficient per mantenir una conversa, es va apuntar com a aprenenta al Voluntariat per la llengua. Així doncs va anar continuant els cursos i les converses de català fins que el seu nivell va ser suficient per atrevir-se a utilitzar-lo en públic seguint la seva passió: el món dels contes i els titelles.

Aquesta activitat es va organitzar conjuntament entre la Biblioteca Torras i Bages, organisme adherit al Voluntariat per llengua, i el Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!