Esteu aquí

Esparreguera explica el Voluntariat per la llengua des de la vivència

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/02/2019 - OC d’Esparreguera

El Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller ha elaborat un material de dinamització del Voluntariat als cursos de català per a adults que ha permès aquesta experiència de dinamització a les aules

El programa del Voluntariat per la Llengua (VxL) arriba enguany a la setzena edició a Esparreguera. Per això, durant el mes de gener, l’Oficina de Català (OC) d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha difós aquest programa de Govern a tots els alumnes dels cursos de català per a adults.

Els tècnics de Normalització Lingüística de l’OC n’han parlat molt als alumnes, però no pas des d’un punt de vista teòric i objectiu, sinó des de l’experiència vital de diversos participants d’altres edicions que han volgut compartir allò que ha significat per a ells.

Diferents alumnes i exalumnes de l’OC han visitat les aules i han explicat la seva experiència com a aprenents o com a voluntaris. Es dona el cas que hi ha alumnes que fa molts anys que hi participen i han pogut donar un testimoni molt fidel i detallat del que implica participar en el VxL, com ara José Luis, que va començar sent aprenent i des de l’any passat ja és voluntari.

D’altra banda, cal destacar que tots els nivells dels cursos de català han treballat durant tot el mes amb la professora Lourdes Marín què implica participar en qualsevol voluntariat (compromís, voluntat, aprenentatge, generositat...) mitjançant activitats diverses: escoltar àudios i comentar-los, escriure textos argumentatius sobre alguna experiència de voluntariat, lectures en veu alta, enquestes... Aquesta feina prèvia, preparada per diferents TNL per a tot el Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, ha fet que la visita dels antics participants en el VxL fos molt més profitosa.

Des de l’OC d’Esparreguera es valora molt positivament aquesta bona pràctica i s’agraeix la implicació dels voluntaris i aprenents que s’han sumat a aquesta iniciativa.
El dia 13 de febrer s’inaugurarà la 16a. edició del VxL a Esparreguera i fins llavors encara es poden fer inscripcions a Can Pasqual, seu de l’OC, en l’horari d’atenció al públic habitual.

separador

separador

Ja som 135.000 parelles 
i continuem creixent!