Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua, amb La Marató de TV3

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
21/12/2018

Com ja és habitual des del 1992, el mes de desembre s'organitza La Marató de TV3, un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Enguany la campanya s'ha dedicat al càncer i el dia de l'emissió del programa de televisió (16 de desembre) es van fer un munt d'actes arreu en suport d'aquest projecte.

Des del Voluntariat per la llengua (VxL), a més de difondre la campanya, hi ha alguns centres de normalització lingüística (CNL) que organitzen activitats en concret per a la recaptació de fons.

El Servei Local de Català de Girona (del CNL Girona), per exemple, va organitzar enguany la 3a edició del Dictat Popular per La Marató a Girona. Es tacta d'un dictat popular en català multitudinari perquè els gironins puguin posar a prova l'ortografia i alhora fer aportacions. És una activitat oberta a tothom, no cal inscripció prèvia i hi són convidades les parelles lingüístiques i tots els participants en el VxL. Aquest any, el dissabte 15 de desembre, va haver-hi quatre finalistes amb zero faltes en el dictat, que van haver de desempatar en una ronda ràpida de paraules. Havien estat trenta-cinc persones participants, aplegades a les escales de l'edifici de la Generalitat. L'objectiu de l'activitat és fomentar la llengua catalana de manera lúdica i apta per a tota la família, alumnes dels cursos de català per a adults i participants en el VxL, a més de poder aportar recursos econòmics a La Marató (enguany s'hi han recaptat 105 €). La guanyadora del dictat va endur-se un obsequi, un diploma i molta alegria.

D'altra banda, voluntaris i aprenents del VxL i alumnat dels cursos de català del CNL del Vallès Oriental van participar el diumenge 16 de desembre a la caminada solidària "Caldes bull amb la Marató". L'activitat va ser organitzada pel Centre Excursionista de Caldes de Montbui i hi van participar prop de 100 persones.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!