Esteu aquí

Em pregunten com es diuen en català els articles que hi ha a la botiga i els ajudo

Amb els 26 comerços de Parets del Vallès que s'han adherit aquest 2018 al programa Voluntariat per la llengua, ja hi ha un total de 58 establiments col·laboradors del VxL al municipi. Aquests establiments, que tenen un adhesiu a l'entrada que els identifica, faciliten que els aprenents que vagin a comprar-hi o a fer-hi alguna gestió puguin fer-ho en català. N'hem parlat sobre l'experiència amb alguns d'aquests comerços de Parets:

Què feu quan us visiten parelles lingüístiques?

 Colors perruqueria: “Ens agrada atendre els clients en el seu idioma. I, evidentment, en català!”

 Rostisseria Can Tomàs: “Procurem mantenir la conversa en català i ajudar-los quan canvien de llengua.”

 Confort Parera: “A vegades no ens diuen que són del Voluntariat per la llengua o alumnes de català del CPNL, però els ajudem si tenen dubtes a l’hora de comprar.”

Agrobotiga La Paretense: “Atenem en català. Ens hi vam comprometre amb les parelles lingüístiques, els alumnes de català i totes les persones que vinguessin al nostre establiment.”

L’Elefant: “Continuar aprenent i practicant català sense por ni vergonya. A la nostra botiga els ajudarem.”

Floristeria Tin-Ram: “El compromís amb el Voluntariat per la llengua és senzill: ajudar les persones que estan aprenent català i no canviar de llengua.”

El Didalet: “Em pregunten com es diuen en català els articles que hi ha a la botiga i els ajudo.”

Aquí podeu veure la notícia que s'ha publicat al web del Centre de Normalització Lingüística (CNL) del Vallès Oriental: https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoriental/noticies.html?ID=21962.

Roser Tintó, tècnica de Normalització Lingüística de l’Oficina de Català de Parets del Vallès (CNL del Vallès Oriental).

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!