Esteu aquí

Participants en el VxL assisteixen a la presentació de Passió pel conte

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
22/11/2018 - CNL de Sabadell

Passió contística compartida

 

El dimecres 21 de novembre, La Llar del Llibre de Sabadell va acollir la presentació del recull de contes d’arreu dels Països Catalans Passió pel conte, amb la participació de David Vila i Salut Vila, coautors, i Jordi Solé Camardons, editor de Voliana, i la participació d’Òmnium Cultural i el CNL de Sabadell. Solé Camardons va reivindicar el conte, sovint menystingut, eix vertebrador dels textos del llibre presentat i d’altres de la mateixa editorial, que fa una ferma aposta pel gènere en qüestió.

 

Salut Vila, autora d’un dels contes del recull, va presentar el llibre amb un conte improvisat sobre dos germans que compartien passió per la lectura des de ben petits, quan l’àvia els va regalar El príncep feliç, d’Oscar Wilde. Aquell regal li va obrir la porta a la passió pel conte, la lectura i l’escriptura fins al punt que escriure li ha esdevingut “una veritable necessitat”, va dir. I un cop llegit un fragment de “Vestit de flors”, David Vila va matisar que li era una “necessitat vehiculada en bellesa estat pur”.

 

L’autor d’”Una escletxa a l’horitzó” va afegir-se a la reivindicació del gènere i en va remarcar la capacitat d’esdevenir una eina de cohesió social. Va explicar que la lectura de contes als actes de presentació del Voluntariat per la llengua o a les aules d’alumnes dels cursos de català per a adults eren experiències gratificants perquè esdevenien un tastet de cultura i llengua a través d’un instrument tan breu com potent com és el conte. A banda de la cohesió, el conte permet usar la paraula com a eina de reflexió, crítica i transformació de la realitat, obre portes i combat el feixisme. En aquest sentit, a banda de la necessitat d’escriure, va remarcar la necessitat de compartir els contes. I així ho va fer. I tots els assistents vam albirar, amb més esperança que mai, “una escletxa a l’horitzó”.

 

 

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!