Esteu aquí

III Gimcana del Renaixement

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
20/07/2018 - CNL de les Terres de l'Ebre

Dins de les activitats del Voluntariat per la llengua a les Terres de l'Ebre, hem organitzat per tercer any consecutiu, la Gimcana del Renaixement. És una activitat pensada per a voluntaris i aprenents amb la finalitat que coneguin el patrimoni històric del nucli antic de Tortosa dins de la Festa del Renaixement, que se celebra a Tortosa cada any pel juliol. Enguany s'ha portat a terme el divendres 20 de juliol pels carrers del centre històric.

Del 19 al 22 de juliol, la ciutat està engalanada i hi ha múltiples actuacions, concerts i recreacions d'època renaixentista per tot el nucli antic de la ciutat. Per tant, anem a conèixer els punts d'interès turístic i patrimonial mentre ens submergim en l'ambientació de la Tortosa del segle XV.

Es facilita un full amb preguntes sobre la Catedral, els Reials Col·legis, Arxiu Històric, Església Sant Domènec, Palau Despuig, Palau Oliver de Boteller, etc. a tots els voluntaris i aprenents que hi participen i aquests tenen dues hores per trobar la informació demanada i contestar les preguntes en català.

Amb aquesta finalitat han de preguntar la informació sol·licitada a tothom que trobin, als punts d'informació o on vulguin en català i apuntar les respostes al qüestionari. L'aprenent que hagi trobat tota la informació sol·licitada, que ho expliqui millor i en català és el guanyador de la Gimcana.

Al final del recorregut, lliuren els qüestionaris emplenats i expliquen les dificultats o anècdotes del recorregut a la resta de participants. També se'ls lliura una bossa amb informació turística i de la Festa del Renaixement.

El guanyador d'aquesta edició ha estat Abdellah El Idrissi, que ha completat totes les proves amb l'ajuda del seu voluntari, Rachid Bissi (voluntari exaprenent).

El dia 26 de juliol, valorats tots els qüestionaris i les explicacions, es lliura una bossa amb obsequis i un diploma al guanyador.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!