Esteu aquí

Fem màgia quan parlem en català!

Avui han vingut a veure'ns al Servei Local de Català (SLC) de Mollet del Vallès la parella lingüística del Voluntariat per la llengua (VxL) formada per la Loubna (aprenenta) i la Teresa (voluntària). Els hem demanat que ens expliquin la seva experiència smiley

Teresa (voluntària):

La meva experiència com a voluntària lingüística és molt engrescadora. 

Estic convençuda que fem màgia quan parlem en català. Diuen que els mags, amb els seus trucs, poden fer coses extraordinàries i fantàstiques. Així em sento jo, com un il·lusionista! Voleu saber alguns trucs? Doncs, per exemple, parlar, escoltar, ajudar, connectar, compartir emocions, etc.

Us animo a fer el mateix, si voleu que la nostra llengua continuï ben viva. A part, tindreu oportunitat de tenir noves i magnífiques amistats!

Actualment la meva parella és la Loubna, una mare marroquina que té tres fills, és molt eixerida, intel·ligent i té amb moltes ganes d’aprendre català.

Quedem cada setmana, però gairebé sempre necessitem més d’una hora per seguir parlant, perquè se’ns fa curta.

La Loubna és maquíssima i si algun dia no podem quedar, la trobo a faltar.

Vinga, animeu-vos i apunteu-vos al Voluntariat per la llengua!

Loubna (aprenenta):

A mi des de sempre que m’agraden els idiomes. M’encanta parlar i xerrar amb la gent, conèixer la seva cultura, la manera de pensar i moltes coses més.

Per casualitat vaig assabentar-me que hi havia el programa Voluntariat per la llengua i de seguida m’hi vaig apuntar. Ara soc aprenenta i la meva parella lingüística, la Teresa, és una dona meravellosa, molt xerraire i jo he començat, de mica en mica,  a parlar en català, encara que em costi pronunciar algunes paraules. He après moltes coses amb ella i, sobretot, m’he tret la vergonya.

Us explico una anècdota. La mestra del meu fill sempre em parlava en castellà, que és l’idioma comú aquí. Un dia em va preguntar i jo de seguida, sense adonar-me’n, vaig contestar-li en català. Es va sorprendre i em va dir: “—Ostres, que bé que parles, eh!” Des d’aleshores ens comuniquem en català. De fet, sí que quan parlem fem màgia.

Vinga, animeu-vos i apunteu-vos al Voluntariat per la llengua! 

VxL de l'SLC de Mollet del Vallès (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!