Esteu aquí

M'agrada que la meva llengua arribi a tothom que l'estimi i l'apreciï

Som la Carla i l'Anna!

Jo, la Carla, soc l'aprenenta. Soc de l'Uruguai i fa setze anys que visc a Badalona. Aquí he fet arrels amb la meva família i m'he trobat molt acollida per la gent, el lloc que m'envolta i sobretot amb la platja i per això estic aprenent aquesta llengua que té un so musical.

Jo, l'Anna, soc la voluntària. Soc nascuda al Maresme, al petit poble de Tiana (ara ja no tant petit) i aquesta terra m'encanta i m'atrau. El català és la meva llengua  paterna i materna i m'agrada que arribi a tothom que l'estimi i l'apreciï i per això faig aquesta tasca del Voluntariat per la llengua (VxL).

La Carla i jo practiquem el català cada dilluns a la tarda.

Carla Guerrero (aprenenta) i Anna León (voluntària) del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià.

Comentaris

Estic estudiant l'intermedi 2 al CNL de Terrassa. Estic intentant canviar els meus poemes del castellà al català. Aquí us passo un del camí de Sant Jaume que vaig fer el mes passat. Espero que us agradi. Trepitjades damunt petjades Avui els udols del vent embogit estan enferritjant la meva cara coberta de flocs de neu. El meu camí de solitud cap a un futur incert i desconegut és ple de camps oblidats pels gelat hivern... Trepijades de fang, trepitjades de neu i gel, trepitjades de vent, trepitjades de solitud i pau, trepitjades embolicades en plastics, trepitjades de pluja, trepitjades de pols i sorra, trepitjades plenes de butllofes, trepitjades cobertes per la boira, trepitjades sobre llambordes de pobles perduts pel temps, trepitjades envoltades de creus en records dels peregrins, trepitjades repetides i entumides, trepitjades sobre roques esmolades, trepitjades amb dits morats i congelats, trepitjades amb botes esquinçades, trepitjades atapeïdes pujols abonyegats i extints, trepitjades sobre miralls en basses transparents, trepitjades plenes de picades de misèria... És cert, què busco en aquest camins sense primavera i deserts? Encara que no estic segur, crec que en aquest perpetu caminar, vaig a la reserca d'algú desconegut per mi... jo mateix.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!