Esteu aquí

Un nivell més alt de català, el C1 certificat i dos amics per a tota la vida gràcies al VxL

Em dic Tània, em vaig inscriure com a aprenenta en el programa Voluntariat per la llengua (VxL), perquè visc a un poble petit de la província de Tarragona i volia millorar el meu nivell de català, ja que aviat m'havia de presentar a una prova oficial. Vaig triar la modalitat virtual per la flexibilitat d'horaris però sobretot per la distància.

La meva primera voluntària del VxL es diu Txell, una dona sabadellenca fabulosa. El meu segon voluntari es diu Jordi, un senyor jubilat sabadellenc molt coneixedor de la llengua. La norma habitual a seguir entre voluntaris són 10 trobades d'una hora. La Txell i jo vam tenir les nostres deu sessions, però fèiem videotrucades quilomètriques de 150 minuts i fins a 180 minuts cada dilluns a la nit. Fer les xerrades amb ella era molt fàcil i natural, des de política, història, pagesia, maternitat, disfresses de carnaval, música fins a l'última temporada de Els Bridgerton.

Aleshores, al final de les nostres trobades com a parella lingüística, la Txell em va suggerir a en Jordi, un senyor que també volia ser part del VxL que, a més, és estudiant de filologia catalana (per gust propi i perquè s'estima la seva llengua). El Jordi i jo vam decidir fer 5 trobades de 120 minuts, per xerrar i resoldre dubtes gramaticals. Què us he de dir del Jordi? Doncs que és el senyor sabadellenc més carismàtic i divertit que he conegut mai (de fet és l'únic, però amb ell ja en tinc prou).

Amb els dos m'ho he passat genial. Hem rigut, plorat i après de tot. A més a més, els tres tenim l'estiu organitzat amb trobades. Acabo la meva participació en el VxL amb un nivell de català més alt, un certificat del Consorci per a la Normalització Lingüística i amb dos amics per a tota la vida.

Us animo a ser part d'aquesta experiència.

Tània HB, aprenenta del VxL en modalitat virtual que gestiona el Centre de Normalització Lingüística de Sabadell

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!