Esteu aquí

Hem rigut molt, hem sigut col·legues, som col·legues!

La M. Àngels i Tíscar són una parella lingüística del Voluntariat per la llengua (VxL) de Granollers que van començar les trobades amb riures i més riures. Ambdues s’han trobat molt a gust i còmodes fent de parella del VxL. De seguida esi van avenir i han creat una amistat molt bonica.

La Tíscar és una aprenenta andalusa que té molta empenta i moltes ganes d’aprendre català. Canta i actua a l’Aula Lírica de Granollers. Li agrada cantar, caminar i anar a la platja.

La M. Àngels és una voluntària molt atenta. Es va decidir apuntar al Voluntariat per la llengua l’any 2021. Vol ajudar a practicar el català i donar a conèixer la cultura i les tradicions catalanes. També li agrada caminar i anar a la platja.

Què ens expliqueu de les vostres converses? Què en destacaríeu?

M. Àngels (voluntària): Ostres! la Tíscar s’aixeca a les 5 del matí i ja es posa a llegir en veu alta en català. I el seu fill es queixa; és massa d’hora, és clar. 

Ella és una amant del català, m’ha sorprès i alhora m’ha agradat poder-la ajudar. Té molta seguretat i parla molt bé. Ara té més fluïdesa. 

Totes dues som molt puntuals, ens agrada arribar a la trobada amb puntualitat.

La Tíscar ha parlat molt i jo la deixava parlar. I hem rigut molt i molt. Totes dues som molt rialleres. 

Tíscar (aprenenta): He après moltes paraules noves gràcies a la M. Àngels i m’ha ajudat a deixar el “lo”. Ara ja dic “el que passa” i no “lo que passa”, per exemple. El “lo” del castellà el diu molta gent, fins i tot, persones catalanes.

Abans, si m’equivocava, de seguida em passava al castellà. Ara no, continuo parlant en català i estic contenta de poder-ho fer.

Amb la M. Àngels ens hem avingut molt i hem rigut de moltes coses: del dia a dia, de la família, d’anècdotes del passat, de viatges... 

Vinc per aprendre català i perfeccionar-lo. I continuaré estudiant-lo i parlant-lo, m’agrada molt. Al setembre continuaré amb el nou curs de català i continuaré amb la M. Àngels. 

Qui no s’apunti al Voluntariat per la llengua no sap el que es perd!  

VxL del Servei Local de Català de Granollers (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!