Esteu aquí

18 establiments de Falset i els alumnes del Priorat participen en el projecte "Botigueja i compra en català"

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
29/05/2023 - CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

L'objectiu és fomentar l'ús del català al comerç

Del 29 de maig al 15 de juny es desenvoluparà el projecte "Botigueja i compra en català", impulsat pel Servei Comarcal de Català del Priorat. Es tracta d'un joc de pistes que portarà els alumnes de català i aprenents del Voluntariat per la llengua de la localitat a diverses botigues de Falset per practicar-hi la llengua. El premi serà un lot de productes cedits per les mateixes botigues participants.

La resposta dels establiments comercials de Falset davant d'aquesta iniciativa ha sigut molt positiva. N'hi participaran 18: Agrobotiga de la Cooperativa de Falset-Marçà, Cafeteria Àgora, Carnisseria Xarcuteria Llorens, Carnisseries Miró, El Llapis, Farmàcia Carme Cortiella, Farmàcia Compte-Barceló, Forn Jordi, Hostal Sport, Instal·lacions Jaume Martí, Jacqueline, La Floristeria, Mikilàndia, Omm Zenter, Pastisseria López, Peixateria del Pont, Pellejà Perruquers i Priorat Natur. El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus, al qual pertany el Servei Comarcal de Català del Priorat, agraeix a aquestes botigues la seva bona disposició a implicar-s'hi.

L'objectiu d'aquest innovador projecte és donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes i evidenciar que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats. En aquest sentit cal recordar que el 2022 hi va haver 61 inscripcions als cursos presencials de nivell inicial i bàsic al Priorat. És fonamental que aquestes persones que fan un curs trobin oportunitats de parlar en català a la seva vida quotidiana, ja sigui amb els seus convilatans ja sigui en activitats habituals com la d'anar a comprar.

Està previst que el dia 20 de juny, l'últim dia de classe, es doni a conèixer el guanyador del joc i se li lliuri el premi.

separador

separador

Ja som 170.000 parelles 
i continuem creixent!