Esteu aquí

De tot i res, sempre és un gust parlar de qualsevol tema en català!

Victor Lóriz, voluntari del Voluntariat per la llengua (VxL) des de fa anys a Santa Coloma de Gramenet, i Roberto Insfran, el seu actual  aprenent, ens expliquen com són les seves trobades per practicar el català:

Qui sou ? Per què sou a Santa Coloma de Gramenet? 

Victor (voluntari): Soc en Víctor Lóriz Peralta, soc consultor tècnic informàtic i fill de Santa Coloma, sempre he viscut aquí.

Roberto (aprenent): Jo soc en Roberto, soc del Paraguai i no ho tenia planejat, però tampoc havia pensat que en un mateix lloc pogués ser dins un drac amb gent del barrí xinès, ser un bon veí amb la gent gran del meu barri o simplement un vianant al costat del Besòs. M’he sentit molt bé aquí i això m‘ho ha donat Santa Coloma de Gramenet.

Per què t‘has apuntat al VxL? 

Roberto (apr.): Per la gent que, quan m‘ escolta parlar una miqueta la seva llengua, sento que em veuen com un més. Per això vull aprendre català i el Voluntariat per la llengua m‘ ha ajudat molt.

Victor (vol.): Per a ensenyar i donar a conèixer el català a tothom que estigui interessat en aprendre'l.

De què parleu a las trobades?

Victor (vol.): Del que surti, de tot i de res, de la vida, de les nostres vides...

Roberto (apr.): De tot i res, sempre és un gust parlar de qualsevol tema en català.

Què feu a les trobades?

Victor (vol.): Xerrem mentre prenem alguna cosa o, de vegades, mentre fem una activitat alternativa, com ara anar al bateig de l'Heura, la nova geganta de Santa Coloma.

Roberto (apr.): Compartim un tallat, bevem unes cerveses, parlem de Catalunya i els seus costums... O participem en una colla de gegants!

VxL del Centre de Normalització Lingüística L'Heura

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!