Esteu aquí

Desitjo haver transmès respecte i estimació a la nostra llengua

Per què vas decidir inscriure't al Voluntariat per la llengua?

Sempre he considerat que les persones de qualsevol país, en aquest cas Catalunya, tenim l'obligació de conservar la nostra llengua i més quan aquesta ha estat i està maltractada. Vaig conèixer el programa del Voluntariat per la llengua quan les meves circumstàncies laborals i familiars estaven canviant. Anava concloent obligacions i disposava de més temps lliure. Així que vaig pensar en aportar un gra de sorra des d'un nou àmbit.

Com definiries l'experiència de ser voluntària?

Ha estat i és un plaer per a mi. M'ha permès conèixer unes persones excel·lents. Hi he après tantes coses... Desitjo haver transmès respecte i estimació a la nostra llengua.

A banda de tenir parelles lingüístiques dins del programa ordinari, des de fa un temps condueixes un grup de conversa a la Fundació Ramon Noguera. Explica'ns què feu.

Ja fa dos cursos que "treballo" amb els nois i noies de Ramon Noguera. Hem compartit diversos grups de conversa. Hem tractat temes que a ells els interessen: els vehicles, les festes de Nadal, les catifes, els pistolers, l'amor. Diversos contes... (No us preocupi aquesta amalgama de títols, ha funcionat bé!). Aquest curs hem organitzat un nou grup que s'ha dedicat amb cos i ànima a la redacció i edició d'una revista "N T Llagostera", de la qual n'hem editat quatre números.

Què t'ha aportat fer de voluntària en una Fundació com la Ramon Noguera?

No trobo la paraula exacta per qualificar què m'ha aportat: sentiment de poder ser útil a la nostra societat? Viure el concepte respecte de persones amb discapacitats? Sentir-me acollida i estimada pel grup. Fa dos anys dins el programa del Voluntariat per la llengua em vàreu demanar si em veuria en cor de fer un grup de conversa amb els nois i noies del taller de la Fundació Ramon Noguera. Em va agradar molt la idea. Inicialment havia de fer 10 trobades com a parella lingüística de dues persones. D'aquí n'ha esdevingut un voluntariat doble: com a parella lingüística en el programa general i com a conductora d'un grup de conversa a la Ramon Noguera.

Recomanaries el Voluntariat per la llengua?

Per tot el que us he explicat, és evident que sí!

Servei Local de Català de Girona (del Centre de Normalització Lingüística de Girona)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!