Esteu aquí

La calor no ens fa por!

La Mireia va començar a fer de voluntària lingüística a Cerdanyola al novembre passat i fins ara ha continuat amb la Rita, la seva aprenenta. És una de les parelles d’aquest estiu. Han decidit continuar veient-se i practicar el català encara que faci calor.

Ens han fet cinc cèntims de com els ha anat tot plegat:

Mireia: Ser voluntària per la llengua omple

La idea de ser voluntària per la llengua va sorgir quan el meu professor del curs de suficiència de català del CPLN, el Jordi Bonet, em va oferir aquesta possibilitat.
M'ho vaig rumiar ràpidament: “ I tant que sí! Dedicar una hora setmanal a parlar en català amb algú que no coneixia em va semblar una bona idea.” I no me’n penedeixo gens! Tot al contrari.

La meva experiència amb la Rita ha estat tan bona que vull continuar fent aquesta tasca. Reconec que em fa sentir bé ser útil.

Amb la Rita ha estat molt fàcil encaixar. Ella no havia parlat abans en català encara que en tenia bastants coneixements, i a més a més ha estat fent el curs elemental i hi ha posat moltes ganes. Tenim aficions en comú i una mateixa manera de veure la vida amb la qual cosa la conversa surt d’una manera natural i n’aprenem molt, les dues . Quedem gairebé cada divendres per fer una passejada i un cafetó. Encara que és estiu ens continuem veient. La calor no es fa por!

Rita:

Un dia qualsevol amb la meva voluntària

Normalment anem a caminar i a parlar al Parc de Collserola, i una estona després anem a fer un cafè al forn de pa Granier del carrer de Sant Martí per acomiadar-nos fins al divendres proper.

Aquest dia qualsevol és com cada dia que he passat amb la meva voluntària Mireia, i ha estat una experiència molt satisfactòria, no només pel fet de poder practicar l'idioma sinó per la grata satisfacció personal d'haver conegut una voluntària que és una gran persona i que m’enriqueix en tots els aspectes.
No m'agradaria canviar de voluntària.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!