Esteu aquí

Les trobades del Jordi, el Thomas i la cervesa artesana

 

Ens trobem ja fa més d’un any. A començament d’aquest any vam arribar a la tercera i última sèrie de trobades. Ens continuem trobant i passant-ho molt bé. Xerrem de qualsevol cosa, però sobretot ha estat el món de la cervesa artesana el tema que ens ha donat més joc.

Jo, Thomas, sóc un noi alemany i ja fa dotze anys que visc a Vilanova i la Geltrú. Vaig començar a estudiar un curs de català i em vaig apuntar al Voluntariat per la llengua, perquè em va semblar una bona idea practicar el català fora de l’aula. Així va ser com vaig conèixer el Jordi, la meva parella lingüística. Abans de trobar el Jordi no parlava català amb els meus amics. Les converses amb el Jordi han estat molt enriquidores. D’entrada perquè acostumem a quedar en una cerveseria artesana i les comencem brindant. Amb el Jordi, des del començament, van tenir bones converses i va haver molt bon ambient. Aquesta pràctica setmanal ha fet créixer la meva seguretat, com l’escuma de la cervesa. Noto el canvi i començo a parlar també amb altres persones en català.

Jo, Jordi, sóc voluntari vilanoví i ja havia tingut altres parelles lingüístiques amb persones de tot el món. Amb el Thomas vam connectar de seguida perquè compartíem molts temes i la curiositat pel món de les cerveses artesanals. Les trobades del Voluntariat per la llengua van molt bé perquè l’aprenent té una persona de referència que l’acompanya i l’ajuda en el procés de parlar el català amb més fluïdesa. El compromís és només parlar en català. Això fa sentir més seguretat a l’aprenent i també aconsegueix canviar el “xip” a altres persones perquè incorporin el català amb naturalitat. De fet els ingredients del programa són ben artesanals, com els de la cervesa: es pren de gust i hi ha bon ambient. Tot plegat ajuda a incrementar i reforçar la normalitat i l’ús social del català.

El Thomas i el Jordi us recomanem el VxL com una pràctica més natural d’aprenentatge lingüístic i cultural.

Jordi Pujol i Fauquer (voluntari) i Thomas Etzkorn (aprenent), parella lingüística del VxL del Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú (del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf)

Comentaris

Bon dia, També sóc voluntària a la ciutat de Rubí, estic encantada quan veus que persones que abans no parlaven o ho feien amb dificultats acaben dient-me que ja no tradueixen quan parlen en català. Tanmateix, és una gran satisfacció poder fer noves amistat i més de la meva pròpia ciutat i que són d'altres països o d'altres ciutats d'Espanya. Felicitats pel programa i per molts anys més!!.
Bon dia, Quatre ratlles per engrescar a la gent a participar en el programa de VxL. Per mi és el segon any de la meva participació com ha voluntari. Una salutació a la Irene, Esther i Rocio que varem compartir una hora a la setmana parlant de Rubí, del comerç, del treball i de la gent en general. Hem queda un record molt positiu. Gràcies.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!