Esteu aquí

Continuem emprant els mots escaients per tal que la llengua esdevingui versemblant

Som l’Oualid i en Marc. Ens vam conèixer, ja fa més d’un any, a través del Projecte Referents de l’Associació Punt de Referència. És un projecte de mentoria social per acompanyar jovent extutelat en el seu procés d’emancipació a la vida adulta.

L’Oualid arribà a Barcelona en un llarg periple, després de ser acollit a Melilla als onze anys en un centre de menors; ara en té 22 i està vivint en un pis d’una entitat social. En aquest temps que fa que ens coneixem a través del Projecte Referents, hem millorat junts la seva estabilitat. Actualment, està a l’espera de poder obtenir la nacionalitat i la documentació per treballar, i així poder establir-se pel seu compte.

En el seu dia a dia l’Oualid és molt inquiet i té una carpeta plena de certificats de les pràctiques, cursos, tallers i estudis que va desenvolupant. Una de les seves prioritats és aprendre el català i per això formem part del Voluntariat per la Llengua. Vam tenir l’ocasió aquest any de representar Punt de Referència en la recollida del premi Pompeu Fabra al Voluntariat lingüístic 2016.

En les trobades setmanals de mentoria, sempre procurem tenir la nostra estona dedicada a la llengua. A poc a poc anem introduint la conversa col·loquial del carrer en català. D’aquesta manera, ens anem familiaritzant amb frases, vocables i expressions; a més a més l’Oualid també està anant a formacions de gramàtica per aconseguir un coneixement més formal de l’idioma.

Tots dos hem participat en diverses activitats com visitar edificis emblemàtics, o anar a un concert al Palau de la Música, i això l’ha fet conèixer millor la nostra cultura.

Com diem en català: continuem emprant els mots escaients per tal que la llengua esdevingui versemblant.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!