Esteu aquí

El projecte "Cleopa" adopta el model del Voluntariat per la llengua a Pàdua per als refugiats

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
28/11/2016

La ciutat italiana de Pàdua ha posat en marxa una iniciativa de voluntariat lingüístic adreçada als refugiats. Es tracta del projecte “Cleopa” que ha adoptat el model del programa Voluntariat per la llengua (VxL), tal com va fer l’any 2010 el Departament de Cultura de la província italiana de Bolzano amb la creació del programa “Voluntariat per les llengües”. El programa “Cleopa”, creat per la comunitat de Santa Rita de Pàdua, compta amb el suport i l’assessorament de l'Oficina de bilingüisme i llengües estrangeres del Departament de Cultura de Bolzano per tirar endavant el projecte. 

Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari que parla italià habitualment i un aprenent que, en aquest cas, és una persona refugiada. La parella es troba per compartir unes hores de conversa, en italià.

L'objectiu del projecte “Cleopa” és facilitar un espai als refugiats per practicar l’italià mentre expliquen la seva pròpia experiència i la seva història i, alhora, fomentar la cohesió social.

El VxL s'ha copiat en altres territoris de parla catalana i també en altres països per a la promoció d'altres llengües, com ara el País Valencià, Andorra o les Illes Balears i la regió de Flandes a Bèlgica o la Vall d'Aran.

 

 

separador

separador

Ja som 140.000 parelles 
i continuem creixent!