Esteu aquí

Nova edició del VxL a Valls

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
15/03/2023 - OC de Valls

L’OC de Valls ha presentat una nova edició del Voluntariat per la Llengua (VxL) amb la formació de noves parelles lingüístiques que es trobaran una hora a la setmana

El passat dilluns, 13 de març, a les 6 de la tarda, va tenir lloc la presentació de la 15a edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Valls.

L’acte va acollir les parelles lingüístiques que s’han format recentment i que estan integrades per voluntaris i aprenents. En aquesta edició presencial, hi participen aprenents provinents del Marroc, de Colòmbia, de l’Argentina i la resta de l’Estat espanyol.

Com a representant de l'Ajuntament de Valls, hi va assistir la regidora d'Educació i Política Lingüística, Teresa Rull, i a més el programa compta amb el suport de la regidoria de Cultura a través de Xarxa de Cultura.

Durant la presentació, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge amb la llista d’establiments col·laboradors de Valls.

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben 10 hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

 

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!