Esteu aquí

Converses i caminades a l'Hospitalet de l'Infant

“Quedar per caminar és una manera fàcil d’iniciar una conversa i això és el que fem nosaltres cada dijous des que el programa Voluntariat per la Llengua ens va ajuntar al març d'aquest any. Aquesta parella tan dinàmica la formem la Montse (voluntària) i la Cruz (aprenenta).”

A la Cruz li agrada dir que és una mica de tot arreu. Nascuda a Barbastro (Osca), va estudiar a Barcelona, i viu a Bilbao, encara que, per motius de feina, temporalment resideix a l’Hospitalet de l’Infant.

La Montse és nascuda a Lleida però fa poc més d'un any se li va complir un somni que tenia des de la seva joventut, que era anar a viure a l’Hospitalet de l’Infant. Des del primer moment s'hi ha sentit molt ben acollida i està plenament integrada.

“La Montse i jo no necessitem plantejar temes de conversa. La comunicació ha estat fluïda i natural des de l’inici de les trobades. Com a aprenenta puc dir que el programa m'ha donat l'empenta que necessitava per guanyar soltesa en una llengua que ja coneixia, però que amb prou feines practicava.

A totes dues ens agrada el programa Voluntariat per la Llengua perquè es basa en el principi d'aprendre fent i en la generositat de persones que dediquen el seu temps i energia d'una forma desinteressada i altruista.”

Gràcies per fer-ho possible.

Montse Boladeres (voluntària) i Cruz Lacoma (aprenenta), parella lingüística del VxL de l'SCC del Baix Camp (Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!