Esteu aquí

La felicitat d'oblidar la presó tot xerrant en català

Les sessions de conversa en català del Voluntariat per la llengua al Centre Penitenciari Lledoners s’han acabat i el Diego, un dels aprenents d’aquesta edició, vol donar les gràcies a l’equip de voluntaris lingüístics que les han fetes possible. Aquest és el text d’agraïment que ens ha fet arribar al Centre de Normalització Lingüística (CNL) Montserrat:

La participació dels voluntaris de parelles lingüístiques ha estat motivadora, entretinguda i divertida per a nosaltres els aprenents. Els voluntaris han aconseguit establir una relació de respecte i amistat amb nosaltres, i alhora hem estat molt interessats a participar i practicar la llengua catalana.

A través de les xerrades de cada setmana, hem pogut conèixer una mica de la cultura d'altres països, així com també, els valors de respecte i entreteniment que poden ser aconseguits, independentment del lloc on som.

L'únic que hem de fer és estar agraïts a tots els voluntaris per tot l'interès i entusiasme dipositat per part de cadascun, ja que vénen al centre penitenciari cada setmana a promoure la interacció i les bones pràctiques de la llengua catalana. Més enllà de tot això, també han aportat diversió i coneixement.

A les sessions de conversa, quan ens reuníem i començàvem a parlar, els voluntaris ens ajudaven a oblidar-nos de la presó i ens transportaven fora d'aquesta realitat, ens proporcionaven una sensació de felicitat, com si fóssim al carrer xerrant amb els amics. Les xerrades eren en català i això feia que treballéssim l’idioma i el practiquéssim de manera divertida i entretinguda.

El meu voluntari, el Gabriel, arribava cada setmana amb un somriure a la cara. Venia amb ganes d'ensenyar i al mateix temps d'aprendre sobre els nostres països i les nostres cultures. Ha establert una relació d'igualtat i ha aportat valors per ambdues parts.

Hem d'estar eternament agraïts a tots els voluntaris, per aquests petits instants de rialles i aprenentatge, farcits de sentiments càlids que ens han portat fora d'aquesta realitat.

Gràcies per tot. Que Déu els il·lumini sempre.

Diego, aprenent de la vuitena edició del VxL del CNL Montserrat al Centre Penitenciari Lledoners

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!