Esteu aquí

La meva motivació per participar en el VxL és l'amor que sento per la meva llengua

La María Pilar, oriünda de Burgos, va arribar a Catalunya per motius professionals fa 10 anys. En fa menys d'un que va voler reprendre els estudis de llengua catalana que va iniciar en arribar a Terrassa i actualment està cursant el nivell Elemental 3 dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística. El juny de 2022 es va apuntar al Voluntariat per la llengua (VxL) com a aprenenta i des de llavors, la seva parella lingüística és la Rosa María, que diu d'ella: "és una aprenenta molt motivada amb l'idioma, tant per motius personals i familiars com en l'àmbit professional i d'educació de la seva filla. Actualment, va adaptant oportunitats professionals conciliant amb necessitats familiars".

La Rosa Maria, infermera de professió que es va inscriure com a voluntària del VxL també l'estiu del 2022, diu:  "La meva motivació per participar en el VxL és l'amor que sento per la meva llengua, que és la meva identitat familiar i cultural", i també que el que intenta és "apropar el català al màxim de persones possible cada dia personalment i professionalment i, com a més persones, millor". La Rosa Maria se sent molt satisfeta amb la relació que ha teixit amb la María Pilar, que considera que ha adquirit una dimensió més enllà de la purament lingüística.

VxL del Servei Local de Català de Terrassa (Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí)

Comentaris

Pilar i Rosa ja esteu unides per sempre gràcies a la llengua catalana.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!