Esteu aquí

El Cercle Català de Madrid s'adhereix al Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
19/01/2023

El Cercle Català de Madrid s'incorpora a la xarxa d'entitats col·laboradores del Voluntariat per la llengua (VxL) amb l'objectiu de fomentar l’ús del català i facilitar-ne la pràctica a través de les seves activitats a la capital de l'Estat. A partir d'ara, els aprenents del VxL i els alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que hi resideixin o s'hi traslladin per algun motiu, podran gaudir de les activitats que organitza el Cercle amb les mateixes condicions que tenen els seus socis. A més, l'entitat promourà que els seus associats i personal participin en el VxL com a voluntaris o com a aprenents i formarà parelles lingüístiques que, en cas que sigui possible, es trobaran presencialment per practicar la conversa en català. Aquest serà el cas dels components de la Colla Castellera de Madrid, especialment interessats a participar de l'experiència. 

El Cercle es converteix també en Punt d'inscripció del VxL i Punt de Trobada per a les parelles lingüístiques que vulguin conversar-hi, tant a la seu de la Plaza de España (Centre) com al del carrer Teniente Muñoz Díaz, 21 (Vallecas). Per a més informació, es pot contactar per telèfon al 915 416 090 o per correu electrònic a l'adreça cercat@cerclecatala-madrid.net

El Cercle Català de Madrid fou fundat l’any 1952 per un grup de catalans. La seva tasca ha estat reconeguda amb guardons com la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya. La seva seu de l'edifici Catalunya compta amb un auditori de 148 localitats, diferents salons per a tot tipus d’activitats, cafeteria-restaurant i una biblioteca amb gairebé 13.000 llibres anomenada “Xènius”, ja que va ser el llegat de la família d’Eugeni d’Ors en el seu origen. D'entre les activitats i seccions més destacades, hi ha la de Senderisme, el Grup de Teatre Santiago Rusiñol, l’Agrupació Sardanista, el Club de Lectura, els Amics dels Museus, la Colla Castellera o la Penya Blaugrana. L'objectiu de l'entitat és donar a conèixer Catalunya a Madrid i també apropar Madrid a Catalunya.

Qualsevol entitat, associació, ens públic, establiment o empresa que vulgui forma part de la xarxa de col·laboradors del VxL ho pot fer posant-se en contacte amb el centre de normalització lingüística que tingui més a prop o a través de https://www.vxl.cat/contacte.

separador

separador

Ja som 150.000 parelles 
i continuem creixent!