Esteu aquí

L'Associació de Guies Catalans del Món ofereix pràctiques lingüístiques com a nova entitat col·laboradora del VxL

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/01/2023

Els aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) i l'alumnat dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) que resideixin fora de Catalunya o que visitin alguns dels països en què hi hagi guies de l'Associació Guies Catalans del Món podran fer pràctiques lingüístiques sense cap cost abans d'iniciar les visites turístiques guiades que organitzen o en algun altre moment i lloc que acordin.

Per fer aquesta pràctica de conversa en català, els interessats hauran de contactar amb el guia del país que desitgin i acreditar-se com a participants en el VxL o com a alumnes del CPNL per quedar-hi d'acord. La relació de països i el contacte amb els guies es troba a Destins - Guies del Món (guiescatalansdelmon.cat)

L’Associació de Guies Catalans del Món és una entitat sense ànim de lucre que ajuda els turistes catalanoparlants a trobar i a gaudir d’un servei guiat en català també quan viatgen fora de Catalunya. L’entitat impulsa un turisme de qualitat i professional a l’exterior en català, amb la finalitat de normalitzar la llengua catalana. És pionera en la creació una xarxa internacional de guies locals catalanoparlants autoritzats i l’autora de la primera pàgina web que permet trobar-los amb facilitat.

L’Associació va néixer el 2012. D’aleshores ençà ha anat creixent i actualment hi formen part guies catalanoparlants dels 5 continents. El 2018 va ser guardonada amb una menció de reconeixement especial durant la VII edició dels Premis Pompeu Fabra que atorga la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, com a entitat integrant del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.

Els serveis que ofereix l'associació es contracten directament amb els guies, amb els quals es pot decidir quines visites fer amb ells, els dies que es duran a terme i saber-ne el preu. N'hi ha de quatre tipus: servei de guiatge personalitzat, visites guiades col·lectives, visites guiades escolars i atenció en llengua catalana. Tota la informació al respecte es troba a Què és L’Associació - Guies del Món (guiescatalansdelmon.cat)

La col·laboració  de l'Associació de Guies Catalans al Món amb el Voluntariat per la llengua s’ha formalitzat amb una adhesió en què l'entitat es compromet a fomentar l’ús del català i facilitar-ne la pràctica a través de les seves activitats. Qualsevol entitat, associació, ens públic, establiment o empresa que vulgui forma part de la xarxa de col·laboradors del VxL ho pot fer posant-se en contacte amb el centre de normalització lingüística que tingui més a prop o a través de https://www.vxl.cat/contacte.

separador

separador

Ja som 170.000 parelles 
i continuem creixent!