Esteu aquí

Parlant en català de Sant Joan Despí a Galícia, i viceversa!

Aquests dies estem sentint molt pels mitjans de comunicació que el distanciament social a què ens ha obligat la pandèmia que patim, ens pot abocar a problemes emocionals. Sense voler menystenir l’afectació d’aquesta mesura, us volem explicar la nostra experiència com a parella lingüística:

Des de fa més d’un any mantenim una conversa setmanal per Skype; ho fem en línia ja que una de nosaltres s’està a Galicia i l’altra, a Sant Joan Despí. Us podem ben assegurar que mai ens han faltat temes per tractar, hem parlat de tot, des de l’actualitat política fins a receptes de cuina.

El fet de viure en comunitats diferents ha ampliat el contingut de les converses i ens ha enriquit en el coneixement d’altres realitats.

És per això que us volem  recomanar aquest tipus de parella lingüística, ja que resulta més fàcil flexibilitzar i compaginar horaris.

Per nosaltres ha estat una experiència molt bona, que ens ha portat a establir una amistat en la distància.

Només ens queda animar-vos a continuar en aquesta activitat i ajudar a expandir la nostra estimada llengua.

Bon estiu a tothom!

Maribel i Aurora, parella lingüística del Voluntariat per la llengua en modalitat virtual que gestiona el Centre de Normalització Lingüística Roses

Comentaris

Enhorabona per la feina feta! Molts ànims i endavant!
Soc un gallec a vilafranca, i jo tambe trobo a faltar trepitjar la meva terra gallega E o que ten a morriña dos galegos enxebres

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. El programa facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo, el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Voluntariat per la llengua s’adreça només a persones majors d’edat. Els participants poden triar entre la modalitat presencial o la modalitat virtual. El compromís mínim de participació és de 10 hores: una hora a la setmana, durant 10 setmanes. A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

separador

separador

Si vols llançar-te a parlar català i el vols practicar de forma natural i distesa
Apunta’t al Voluntariat per la llengua!