Esteu aquí

Voluntaris i aprenents assisteixen a les VII Jornades Modernistes de la Garriga

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
09/10/2018 - OC de la Garriga

Conferència sobre Pompeu Fabra com a inici de les VII Jornades Modernistes de la Garriga

Les VII Jornades Modernistes de la Garriga s'estrenen amb una xerrada sobre Pompeu Fabra, un dels personatges de l'època que fou capaç de posar el català al seu lloc.

La Garriga donava el tret de sortida de les VII Jornades Modernistes a través de dos personatges singulars de l'època: en J.M. Raspall i Pompeu Fabra.

El divendres a la tarda, més d'una seixantena de persones es reuní a la casa modernista de can Raspall per conèixer, a través d'una escena teatralitzada, un dels arquitectes més coneguts del Modernisme.

A continuació la Mònica Montserrat, consultora de la UOC i coordinadora del Postgrau de Correcció i Assesorament Lingüístic a la UAB, va fer una conferència sobre Pompeu Fabra amb el títol de Dades i curiositats entorn del seny ordenador de la llengua catalana. Va ser una xerrada en què feu una biografia sobre el lingüista català i a més explicà alguns moments més amagats de la vida de Fabra.

Alumnes de català, aprenents i voluntaris lingüístics i altra gent del públic assistiren a l'acte envoltats de persones disfressades del segle XIX a fi de donar més realitat a aquest moment de la història.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!