Esteu aquí

El Voluntariat per la llengua, ben present en els VII premis Pompeu Fabra

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
04/10/2018

Els Premis Pompeu Fabra que atorga el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, reconeixen i guardonen les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixen a la projecció social de la llengua catalana. Amb aquests premis, es vol fomentar l’acció de la societat civil en l’impuls del català en els sectors de regulació privada.

El principal compromís dels participants i col·laboradors en el Voluntariat per la llengua (VxL) és el d’implicar-se de diferents maneres per tal que el català sigui utilitzat en tots els àmbits de la societat. No és d’estranyar, doncs, que alguns dels premis Fabra que s’han atorgat des del 2008 hagin recaigut en persones, entitats o empreses vinculades al programa.

D’entre els premiats d’enguany, a més d’un voluntari del VxL, hi ha l’empresa König (amb tres establiments col·laboradors del VxL) i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (entitat col·laboradora del VxL que ofereix avantatges culturals als participants en el programa).

Amb motiu de l’Any Fabra, aquest 2018 el jurat ha decidit també fer una menció de reconeixement especial a les 214 entitats que formen part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana (moltes d’elles col·laboradores del VxL).

Els distingits en cadascuna de les categories són:

  • En la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana, l’ Associació d’Editors en Llengua Catalana.
  • En la categoria trajectòria professional, científica o cívica, els professors Mila Segarra i Neira i Jordi Mir i Parache.
  • En la categoria socioeconòmica, König.
  • En la categoria de comunicació i noves tecnologies, l’ Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).
  • En la categoria incorporació a la comunitat lingüística catalana, el presentador del programa Katalonski de TV3 i cantant Halldór Már.
  • En la categoria de voluntariat lingüístic, el voluntari del VxL Ramon Rom Sagristà.

El lliurament dels premis es farà el dia 23 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya. El presidirà la consellera de Cultura, Laura Borràs, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

El guardó dels set premis consisteix en un bust de bronze, obra de l’escultor Manuel Cusachs, i en una sèrie de litografies numerades i signades pel mateix autor per a les entitats que reben el reconeixement especial.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!