Esteu aquí

Cloenda de les trobades lingüístiques 2017-18 amb una visita comentada a l’exposició "El Llobregat. 1 delta, 6 pobles", al Museu de Gavà

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
13/06/2018 - SLC de Gavà

​Segona part d'una activitat compartida amb el Voluntariat per la llengua de Cornellà de Llobregat

El dijous 7 de juny, voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua, usuaris de les caminades saludables, tertulianes del club de lectura fàcil i alumnat dels cursos del Servei Local de Català de Gavà van gaudir d’una visita comentada a l'exposició "El Llobregat. 1 delta, 6 pobles". Aquesta exposició itinerant s’ha pogut veure al Museu de Gavà fins al dia 10 de juny. Al febrer, el voluntariat gavanenc va poder visitar aquesta exposició, el Museu de les Matemàtiques i el parc de Can Mercader de Cornellà.

L'exposició gira entorn dels diversos aspectes de la relació entre les persones i el riu al llarg de la història a les poblacions de Cornellà, Viladecans, Sant Boi, Gavà, l'Hospitalet i el Prat. La visita comentada va anar a càrrec de les dinamitzadores del Voluntariat per la llengua de Gavà, el municipi amfitrió, i Cornellà, municipi visitant. Les guies van explicar les diverses riuades que hi ha hagut i com s'aprofita l'aigua del riu per beure, conrear, pescar, per a les fàbriques, etc. Els assistents, tant de Gavà com de Cornellà, van voler dir-hi la seva i van afegir a la visita els comentaris relacionats amb fets que havien viscut de joves o que els havien explicat familiars quan eren petits.

Després de l'exposició, el grup va pujar al pis superior del Museu de Gavà on va poder visitar l’exposició permanent d’aquest equipament cultural, “Gavà, les veus del paisatge”.

Agraïm a la dinamitzadora i a les voluntàries del Voluntariat per la llengua de Cornellà la seva visita i les aportacions i comentaris fets que van ajudar a completar el coneixement dels continguts històrics de l’exposició.

 

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!