Esteu aquí

Establiments VxL de Montornès col·laboren en les pràctiques lingüístiques

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
13/06/2018 - OC de Montornès del Vallès

El passat dia 17 de maig els alumnes del curs Bàsic 3 de Montornès van passar una bona estona del matí fent pràctiques lingüístiques a diversos establiments del municipi. Disposaven d'una llista de 10 comerços adherits al Voluntariat als quals prèviament se'ls havia demanat de col·laborar.

El dilluns 17 de maig  aproximadament entre les 9.30 i les 11 del matí un grup de 6 alumnes van fer pràctiques lingüístiques a diferents establiments de Montornès. Aquestes pràctiques lingüístiques formen part de les activitats del curs i representen per als alumnes un pont entre els exercicis més formals que fan a l'aula i l'ús de la llengua en una situació real.

Els alumnes es van agrupar per parelles i cada parella havia d'escollir sis establiments diferents de la llista de deu de què disposaven. Cada membre de la parella havia de fer les pràctiques en tres establiments, que no podien ser els mateixos on havia fet la pràctica el seu company o la seva companya. 

Les botigues que es podien visitar eren: Flors Guardiola, Farmàcia Fontcuberta, Petit Picasso (roba infantil), Papereria Enric, Fins sabors del món (productes artesans d'alimentació), Aire (moda femenina), Cafeteria Ca l'Elvira, Polleria Angelita, Sílvia Guzman estilistes i Tintoreria Montornès 

Els alumnes van valorar molt positivament l'activitat, es van divertir, els va agradar i la van trobar útil. Es van sentir molt ben acollits perquè a totes les botigues els van atendre de bon grat, amb simpatia i en català. La professora, Isabel Salbany, va encertar a l'hora d'animar-los a fer les practiques en parella i en horari de classe, tot i que reconeix que si el grup d'alumnes hagués estat mot nombrós hauria estat més difícil de gestionar.

Els alumnes que per un o altre motiu no van poder fer les pràctiques el dia 17 van fer-les individualment durant la setmana.

Cal agrair el suport dels comerços que han pres part en les pràctiques d'aquest curs 2017-2018. L'alumne fa l'activitat autònomament, sense el suport del professor, per això és molt important que trobi en els establiments persones disposades a ajudar-lo. Activitats reeixides com aquestes motiven els alumnes i són una experiència important  en el seu procés d'aprenentatge.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!