Esteu aquí

Els jeroglífics protagonistes a la tertúlia del Punt de trobada del VxL a Cubelles

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/05/2018 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Els jeroglífics protagonistes a la tertúlia del Punt de trobada del VxL a Cubelles

L’activitat va animar els voluntaris i aprenents, que participen a la trobada mensual del VxL, a participar en el concurs “Endevina-la!” que durant tot aquest mes es fa a Cubelles amb els comerços col·laboradors

Com cada tercer dijous de mes, a les set de la tarda, el Punt de trobada del Voluntariat per la llengua (VxL) va reunir voluntaris i aprenents per practicar i compartir una hora de tertúlia distesa en català en grup. Aquesta vegada el tema de conversa que es va proposar va ser el dels jocs lingüístics, concretament les endevinalles que amaguen els jeroglífics, perquè durant tot el mes de maig hi ha un concurs a la població relacionat amb aquest joc: l’”Endevina-la!”, amb la participació de vint-i-un comerços col·laboradors a la població.

La tertúlia

Per conèixer millor el funcionament dels jeroglífics i practicar-los, els tertulians van fer la lectura de la fitxa núm. 16 de la col·lecció Llegir per parlar, llegir per aprendre, dedicada a aquest joc. Un cop tots els dubtes resolts la conversa va girar al voltant de les endevinalles del llibre escrit per Jordi Esteban: Mots amagats. 500 enigmes per descobrir. 500 motius per somriure. Els participants van gaudir molt amb aquesta pràctica i van riure molt amb els descobriments i els encerts. Quan es va acabar la sessió tothom estava a punt per participar en el concurs.

L’”Endevina-la!”

Els establiments que col·laboren en el concurs tindran exposats, als aparadors o a les portes de l’entrada, els cartells del joc amb un dels jeroglífics. El joc consisteix a resoldre el jeroglífics, omplir una butlleta que s’ha de demanar a l'establiment per escriure-hi la solució de l'enigma i deixar-la a la mateixa botiga. Hi haurà un jeroglífic a cada botiga; per tant, com més aparadors es mirin i més jeroglífics es resolguin, es podran omplir més butlletes i es tindran més opcions de rebre un premi.

L'edició de l'"Endevina-la!" d'enguany està vinculada a les activitats que el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf organitza per commemorar l'Any Pompeu Fabra.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

 

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!