Esteu aquí

El Vxl rep el Diploma al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Tarragona

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
08/03/2018 - CNL de Tarragona

El Voluntariat per la Llengua (VxL) de la ciutat de Tarragona, gestionat pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona (que atèn les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà) ha estat guardonat amb el Diploma al Mèrit Cultural de l’Ajuntament. L’acte de lliurament, presidit per l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, va tenir lloc el dimecres 7 de març a la tarda al saló municipal de plens.

Un grup de voluntàries i voluntaris del CNL de Tarragona participants en diferents edicions del VxL van representar els components de les 2.000 parelles que s’hi han format en els quinze anys que porta funcionant el programa. Els van acompanyar Santi Pallàs, president del Consell de Centre; Rosa Ibarz, directora del CNL de Tarragona; Anna Gallego, coordinadora del VxL al CPNL; i Gerard Escarré, dinamitzador del VxL al CNL de Tarragona.

En la presentació del lliurament del diploma al VxL, la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona (Begoña Floría) va dir que si el programa de parelles lingüístiques no existís, caldria inventar-lo. El Diploma al Mèrit Cultural es va atorgar en reconeixement a les persones voluntàries del VxL, que parlen català habitualment i que dediquen una part del seu temps a practicar-lo amb aprenents que en tenen coneixements bàsics. A més del VxL, van ser distingits amb el Diploma al Mèrit Cultural el Sr. Alejandro Ayxendri i els Amics de la Cultura i l'associació SECOT va rebre el Diploma al Mèrit Cívic.

El VxL (en paraules de l'alcalde de Tarragona) ha esdevingut una eina de cohesió social que, més enllà de formar parelles lingüístiques perquè conversin en català una hora a la setmana, ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat de la població que els acull. El CNL de Tarragona ha treballat tots aquests anys per ajudar les persones que volen estudiar i parlar català perquè trobin un marc informal, distès i real on posar en pràctica el que aprenen als cursos de català per a adults que ofereix.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!