Esteu aquí

A Sant Quirze, voluntaris i aprenents acomiaden l’any

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/12/2017 - CNL de Sabadell

El 18 de desembre al Centre Cívic Can Feliu, els alumnes dels cursos de català, juntament amb uns quants voluntaris i aprenents, van acomiadar l'any cantant nadales i els cuplets que havien fet i jugant al quinto, joc tradicional al Vallès durant les festes nadalenques.

Nadales i cuplets

Després de llegir diversos poemes nadalencs d'escriptors catalans (Pere Quart, Miquel Martí i Pol i J. V. Foix), els participants a la trobada van cantar nadales tradicionals i uns quants cuplets que havien preparat els alumnes del curs de literatura seguint la música d'Els Pastorets, obra que es representa per Nadal i que acaba amb algunes estrofes improvisades que fan broma de l'actualitat.

Quinto

En acabat, van jugar al tradicional quinto nadalenc, en què, a més de les típiques expressions per referir-se als números (les banderes d'Itàlia -77-, un que fa por -1-, parella de músics -55-, pelat la iaia -80-, una cadireta -4-, el més porc de tots -69-, Sant Jordi -23-...), hi va haver alguna referència a l'actualitat. Entre rialles van acomiadar l'any i es van desitjar unes bones festes.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!