Esteu aquí

Alumnes i voluntaris de Parets visiten el 31è pessebre monumental

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
21/12/2017 - OC de Parets del Vallès

Voluntaris, aprenents i alumnes de català  van fer la visita guiada al 31è pessebre monumental de Parets el 19 de desembre que,  des de fa cinc anys, ens ofereix l'Agrupació Pessebrista, entitat col·laboradora del Voluntariat per la llengua.

Aquest any, Montserrat i els seus voltants en són els protagonistes. Està ambientat en els anys 40 i 60 i hi surten Monistrol, el Bruc i Collbató. Alumnes, voluntaris i professors en vam sortir, com cada any, meravellats de veure-ho tot tan be fet, tan detallat. No hi faltava de res: el funicular, el telefèric, cotxes de l'època, les perspectives canviants, com es fa de dia i de nit... 

La novetat d'aquest any és que vam acabar la visita cantant tots junts tres nadales que havien preparat els participants en el taller de 'Cantem en català' d'aquest any. Amb 'El rabadà', 'El dimoni escuat' i 'Fum, fum, fum' ens vam desitjar molt bones festes a tots.  

L'Agrupació Pessebrista de Parets es va crear el 1986 i, des d'aleshores, cada any munta un pessebre, que es pot veure a les instal·lacions de l'associació, a sota la plaça de la Vila. Amb 230 m2 de superfície, és el pessebre sobre taula més gran de Catalunya. Es podrà veure fins al 21 de gener. El diari ELPERIÓDICO.COM se n'ha fet ressò i n'ha publicat una esplèndida notícia que podeu llegir si cliqueu aquí.

L'Agrupació Pessebrista de Parets i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental  tenen un acord de col·laboració per promoure el voluntariat per la llengua al municipi. Les entitats col·laboradores són organitzacions educatives, cíviques i culturals que volen promoure que les persones associades participin en el VxL i les parelles lingüístiques, en les activitats organitzades per l'entitat. 

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!