Esteu aquí

La Floristeria Mogarverd, Frutos Secos Ike i el bar Vint-i-vuit, amb el VxL a Montornès

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/12/2017 - OC de Montornès del Vallès

Durant aquest curs 2017-2018 des de l'Oficina de Català s'està duent a terme la campanya de renovació dels establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua a Montornès i també de captació de nous comerços adherits. 

La xarxa d'establiments col·laboradors facilita que els aprenents i aprenentes que hi vagin per fer alguna compra, prendre-hi alguna cosa o fer-hi alguna gestió puguin adreçar-se en català a la persona que els atengui.

La floristeria Mogarverd, Frutos Secos Ike i el bar Vint-i-vuit són tres establiments de la Unió de botiguers que han renovat el seu compromís amb el Voluntariat per la llengua mitjançant l'adhesió al programa. Amb la xarxa d'establiments adherits es vol ajudar els aprenents i aprenentes a practicar l'idioma i a fer del català llengua d'ús en la vida comercial del poble. Els participants en el Voluntariat tenen en aquests tres comerços uns nous aliats a l'hora de practicar la llengua. Els establiments col·laboradors en la campanya tenen un tenen adhesiu a l'entrada que els identifica i actualment també se'ls lliura un diploma acreditatiu.

'Establiments col·laboradors' s'emmarca en el programa del  Voluntariat per la llengua, una iniciativa per practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. A tot Catalunya hi ha més de 3.000 establiments col·laboradors.

El Voluntariat per la llengua  i la seva xarxa d'establiments adherits col·laboren en la creació d'un teixit de relacions humanes que va més enllà de la pràctica de la llengua. Comprant als comerços del poble també fem una mica de país i ens ajudem mútuament.

separador

separador

Ja som 125.000 parelles 
i continuem creixent!