Esteu aquí

ENCETEM EL VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA AMB JOVES A MOLINS DE REI

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
13/12/2017 - SLC de Molins de Rei

Paral·lelament a la 24a edició del Voluntariat per la llengua amb adults dels nostres cursos o de fora, aquest darrer trimestre de l’any hem iniciat la col·laboració amb el Punt Jove de Molins de Rei per promoure el Voluntariat per la llengua entre els joves de la nostra població.

Abans de proposar-ho a les entitats infantils i juvenils del món del lleure o de l’esport que hi ha a Molins de Rei, vam preferir proposar-ho als quatre centres de secundària de la vila i així detectar si podia ser una proposta atractiva per a ells. Al professorat de tots quatre els va semblar molt bona idea per treballar la cohesió entre alumnes i, sobretot, per poder ajudar nois i noies amb pocs coneixements de català, però de moment només s’ha posat en pràctica en l’Institut Bernat el Ferrer.

Conjuntament amb la tècnica del Punt Jove, com a Servei de Català vam fer unes xerrades als alumnes de quart d’ESO per explicar-los el funcionament i els beneficis d’aquesta activitat. Sorprenentment, en pocs dies van sortir 13 voluntaris i 7 aprenents disposats a iniciar el programa, però finalment, el gruix de voluntaris ha pujat fins a 29  i a 9 els aprenents. Per aquest motiu es va decidir fer diferents torns entre els voluntaris perquè tots puguin passar per l’experiència.

Un cop es van establir les 9 primeres parelles, vam fer-ne la presentació i com a Servei els vam aconsellar com havien d’actuar en les hores de conversa que els esperaven i els vam lliurar un dossier amb possibles temes per xerrar. El 12 de desembre ha estat el primer dia de les trobades i la responsable del Punt Jove els anirà fent el seguiment, per tal que si detecta algun dubte en la parella, els puguem donar un cop de mà perquè l’activitat els resulti certament beneficiosa.

separador

separador

Ja som 125.000 parelles 
i continuem creixent!