Esteu aquí

Vinseum acull la celebració de l’inici dels cursos i d’una nova edició del VxL a Vilafranca

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
05/12/2017 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Vinseum acull la celebració de l’inici dels cursos i d’una nova edició del Voluntariat per la llengua a Vilafranca

L'acte es va fer el 29 de novembre i va consistir en la presentació de les parelles lingüístiques i una visita guiada a l'exposició permanent del Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, entitat que col·labora amb el Voluntariat per la llengua.

Presentació de parelles

Per començar, al pati del Vinseum, es va fer la presentació d'una nova edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL). L'objectiu era donar les orientacions per al bon funcionament de les parelles lingüístiques, lliurar el material de suport i donar informació de les activitats que es duran a terme per reforçar les trobades de les parelles. Al mateix temps, l'acte va oferir un espai de relació i interacció entre voluntaris i aprenents perquè compartissin les experiències del VxL.

Visita al Vinseum

Seguidament, es va fer una visita guiada al Museu, a càrrec de tres guies d'excepció: Jordi Ribas, tècnic d'activitats culturals del Vinseum, i Rossend Castells i Josep Ribas, voluntaris lingüístics i coneixedors del món del vi. Els assistents van fer un circuit per l'exposició permanent del Museu, dedicada a la vinya i el vi i la relació amb el Penedès i Catalunya, i van viatjar a través de les històries del vi per retrobar-ne les traces, des dels orígens i fins l'actualitat, des de la terra on arrela la vinya fins a l'explosió sensorial del tast. Per acabar, es va oferir una copa de vi al mateix pati del Vinseum.

Voluntariat per la llengua

EL Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa, que es troben una hora a la setmana per conversar en català a l'hora i el lloc que convenen, a més de poder participar en activitats culturals i de coneixement del territori que s'organitzen per al col·lectiu.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 125.000 parelles 
i continuem creixent!